IP CCTV GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ
IP CCTV GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ
IP Kamera Sistemleri, analog kameraların ihtiyaçları karşılayamamasından geliştirilmiş olan ve şuanda güvenlik sistemlerinde kullanılan son sistem güvenlik kamera teknolojileridir.
IP CCTV Kamera Nedir?
IP Kamera gerekli noktaların güvenliği ve gibi farklı amaçlarla uzaktan izlemek ve kayıt altına almak için internet veya network bağlantınızdan faydalanarak gerek kablolu gerek kablosuz olarak kullanılabilmeye imkan sunan kamera teknolojisidir.
Mini-kompakt bir yapıya sahip IP Kameralar network ağı görüntü iletişim kameralarıdır.
IP Kamera diğer sistemler gibi ekstra aparatlar, kartlar, kayıt cihazları gerektirmeyen en ileri teknolojiye sahip olan IP kamera sistemidir. IP Kameralar görüntü aktarılan mekanının canlı ve sesli olarak, bulunduğunuz her yerden masaüstü, laptop, cep telefonu ve PDA gibi cihazlar ile rahatlıkla takip edilebilme olanağı sunmaktadır.
IP CCTV Kamera Nasıl Çalışır?
IP kameralar CCD ya da CMOS sensöründen sağladığı analog sinyali üzerlerindeki tümleşik DVS (Digital Video Server) ile işleyip sayısala çevirerek ethernet bağlantı noktasından yayın yapabilen kameralardır. Yaygın olarak geleneksel CCTV Closed Circuit Television sistemlerinde olduğu gibi güvenlik amaçlı gözetim ve video kaydı tutmak amacı ile kullanılırlar. Bununla birlikte sadece gözetim ya da personel takibi amacıyla da tercih edilmektedirler.
Analog CCTV kameralardan farklı olarak her türlü network ortamına uygun IP Kamera herhangi bir donanıma gerek duymadan elde ettiği görüntüleri network ağınızda belirlenen noktaya digital olarak ulaştırır. Bu işleyişi sağlarken kamera lensten aldığı görüntüyü digital olarak dönüştürerek işlemcisine ve oradan da işletim sistemi yardımı ile uzak erişim noktalarına internet protokollerini kullanarak MJPG veya MPEG4 formatında görüntü ve ses olarak anında transfer işlemini gerçekleştirmektedir.
IP kameralar ile çekimi yapılan video kayıtları, bir yazılım ile bilgisayar ortamında saklanmaktadırlar.
Hybrid yani Digital Video Recorder kısa adı DVR olan veya Network Video Recorder kısa adı NVR ile de saklanabilmektedir.
Endüstriyel kullanım için üretilen ve Gigabit(1000mbit/s) ethernet bağlantı noktasında da çeşitleri de bulunmaktadır.
IP kamera sistemlerinde kaydedicileri 4 kanaldan başlayıp 1024 kanala kadar arttırılabilir sistemlerden oluşmaktadır.
IP CCTV Kamera
IP CCTV, TCP/IP üzerinden video ve ses taşıyabilen orjinal adı Closed Circuit Television kameralardır. Bu kamera sistemi her kamera için ayrı ayrı ihtiyaç doğuracak kablolama ihtiyacını ortadan kaldırır. Analog video sinyallerinin bir birlerine çakışmalarını önler. Kayıt anında bir donanım gerektirmez.
IP kameralar da analog CCTV kameraların ve yayıncılık sektörünün standartları üzerinde çalışmaktadırlar; PAL, NTSC ve SECAM, CIF (Common Intermediate Format) gibi. Desteklemekte olduğu network protokolleri, video sıkıştırma özellikleri ve yönetim yazılımı tarafından kullanılan API şeklinde IP kameraların ayırt edici özellikleri sıralanabilir.
IP Kameranın Faydaları
Yerel network iletişim ağından ve mevcut bilgisayarlardan başka ekstra ekipman ihtiyaçlarına gerek duymadan çalışabilir. IP Kameranın içerisine işlemcisi ve işletim yazılımları bulunan micro sistem entegre edilmiştir. IP Kamerada sesleri istediğiniz yerden duyabilmeniz için bir mikrofon standart olarak sunulmaktadır. Ayrıca herhangi bir mikrofonu bağlayarak, kameraların uzaklığına bağlı kalmadan istediğiniz noktadaki önemli ortamların seslerini daha net duyabilir, kayıt edebilirsiniz.
Teknolojinin gelişimi ile birlikte çözünürlükleri de artan IP Kameraların günümüzde 1 ile 29 megapiksel çözünürlük arasında çeşitleri bulunmaktadır.
IP kameralar analog kameralara oranla 8 kat daha fazla görüntü kalitesi ile kayıt yapmaktadırlar.
Ip kameralar görüntü kalitesi 2506X1920 pikseldir.
Bunun da anlamı renklerin daha canlı olduğu ve detayların daha iyi görülebildiği görüntüler anlamına gelmektedir.
IP CCTV Kamera Özellikleri
internet explorer, Google Chrome, Mozilla, Opera gibi bir web tarayıcısı ile görüntüyü izlemek ya da ayarlamak için internete bağlı bir masaüstü (desktop), dizüstü (laptop), Smart TV, Tablet, Akıllı Telefonlar gibi cihazlarla bağlanarak dünyanın her yerinden erişmek mümkündür.
Resimler HDD Hard Disc’ e kaydedilebilir ve kolay arama yapma imkanı vardır, resimlerde görüntüde herhangi bir bozulma yoktur.
Güvenlik amacı ile kayıt sistemi farklı bir bölgede olabilir.
IP kamera ağ sistemine bağlandığında hemen çalışır. Tek IP atamak yeterlidir.
Kamera sayıları kurulumu yapılacak alanın büyüklüğüne ve önemine göre değişiklik göstermektedir.
Sizlere tanıtımını yapacağımız sistemin kullanımı kurulumu kolay olması ile son kullanıcıların dahi kendileri alıp kurulumu kolayca yapabilecekleri sistemlerdir.